Det gør vi

Konference Viden & Værktøjer

Arbejdet med etniske minoritetsfamilier – hele vejen rundt

I samarbejde med Røde Kors Akademiet afholder vi en konference 25. februar 2020 med fokus på Viden & Værktøjer.
Der er sagt, tænkt og skrevet meget om familiefeltet, men det er i praksis forandringerne skal ske. Derfor sætter vi fokus på en række essentielle værktøjer til familieområdet, som fagpersoner på tværs af professioner og sektorer kan tage i brug:
  • Hvilke værktøjer til hvilke udfordringer?
  • Hvordan kommer man i gang med at bruge et værktøj?
  • Hvad er effekten?
Hvad går du hjem med?

 

Ofte går man fra en konference og tænker “jeg fik bekræftet det, som jeg synes er udfordrende, men hvad gør jeg så nu?”.
Det gør vi op med og fylder bogstaveligt talt din værktøjskasse.

Dagens program

Glæd dig til at høre dagen blive rammesat af en mor, der fortæller, hvorfor det er så essentielt at medtænke hele familien. Vælg de værktøjer, du ønsker at putte i din værktøjskasse alt efter, om du søger viden om det autonome nervesystem og selvregulering, ønsker at få udviklet dine interkulturelle kompetencer, vil klædes på til et gruppeforløb for børn og unge med fokus på faglig og social trivsel, ønsker viden om Red Barnets arbejde med børns resiliens, søger redskaber til at styrke forældrerollen eller/og bliv klædt på med et nyt e-læringsværktøj, der kan støtte familiers hverdag i en kommune.
Ud over, du kan vælge imellem syv forskellige workshops og værktøjer, byder dagen på en række spændende oplæg. Jesper Birch, aut. cand. psych som bl.a. er certificeret i Bruce D. Perrys neurosekventielle model, starter dagen med at klæde os på til at arbejde med familier, der har oplevet svigt, tab og/eller traumer og som til tider kan udtrykke uforståelige eller intense frustrationer og følelser, du som fagperson skal håndtere i dit arbejde.
Efter dagens første workshops får vi en forståelse for, hvordan børnefamilier, der er flygtet fra krig, oplever og håndterer at genskabe deres familieliv i Danmark via psykolog og forsker Ditte Shapiros oplæg. Vi slutter dagen af sammen med Mazen og hans humoristisk syn på familie, integration og mødet med det danske system.

Målgruppe

Vores konference henvender sig til en bred gruppe af fagpersoner, bl.a. socialrådgivere, medarbejdere på opholdssteder, familiekonsulenter, sundhedsplejersker, integrationsvejledere, mentorer, boligsociale medarbejdere, lærere, pædagoger samt eksempelvis DSA og AKT vejledere.
Arbejder du med flygtningefamilier, familiesammenførte, østeuropæiske familier eller andre udsatte grupper med anden kulturel baggrund – så er denne konference noget for dig.

Pris

Prisen for deltagelse på Viden & Værktøjer er 675 kr. ekskl. moms.
Vi gør opmærksom på, at tilmeldingen er økonomisk bindende.

Tid & sted

Vores konference afholdes tirsdag den 25. februar i Kulturmaskinen i Odense, Farvergården 7, 5000 Odense C.

Hvordan tilmelder du dig?

Du klikker på linket herunder for at komme til tilmeldingssiden.
Husk at vælge de to workshops, du helst vil med på.

Du kan tilmelde dig Viden & Værktøjer her

Tilmeldingsfrist er den 16. februar 2020.

Program

Programmet findes i PDF-fil her.

Her kan du høre lidt omkring 3 af de 7 workshops du kan melde dig til, når du deltager i vores konference Viden & Værktøjer d. 25. Februar 2020.

Vi glæder os desuden SÅ meget til at få besøg af Mazen på vores konference Viden & Værktøjer!

Mazen vil nemlig give os sit skæve og humoristiske syn på familie, integration og mødet med det danske system.

Mazen er født i Libanon under borgerkrigen og flygtede som dreng med sin familie til Danmark. Han er vokset op i en lille jysk by, og med den jyske stemme fra provinsen og hans flygtninge- og indvandrerstemme perspektiverer han på en ny og virkelig inspirerende måde.

Luk op og se med i den nederste video med Mazens digt Mama, fra bogen Gadedreng Forklædt Som Poet.