Det gør vi

Konference Viden & Værktøjer

Arbejdet med etniske minoritetsfamilier – hele vejen rundt

I samarbejde med Røde Kors Akademiet afholdte vi en konference 25. februar 2020 med fokus på Viden & Værktøjer.
Der er sagt, tænkt og skrevet meget om familiefeltet, men det er i praksis forandringerne skal ske. Derfor satte vi fokus på en række essentielle værktøjer til familieområdet, som fagpersoner på tværs af professioner og sektorer kan tage i brug:
  • Hvilke værktøjer til hvilke udfordringer?
  • Hvordan kommer man i gang med at bruge et værktøj?
  • Hvad er effekten?
Hvad går du hjem med?
Ofte går man fra en konference og tænker “jeg fik bekræftet det, som jeg synes er udfordrende, men hvad gør jeg så nu?”. Det gør vi op med og fylder bogstaveligt talt din værktøjskasse.
Målgruppe

​Vores konferencehenvender sig til en bred gruppe af fagpersoner, bl.a. socialrådgivere, medarbejdere på opholdssteder, familiekonsulenter, sundhedsplejersker, integrationsvejledere, mentorer, boligsociale medarbejdere, lærere, pædagoger samt eksempelvis DSA og AKT vejledere.
Arbejder du med flygtningefamilier, familiesammenførte, østeuropæiske familier eller andre udsatte grupper med anden kulturel baggrund – så er konferencen Viden & Værktøjer noget for dig.

Tid & sted

Årets konference blev afholdt på Kulturmaskinen i Odense. Hold øje med næste konferences tid og sted her på siden.

Forhåndstilmelding til konferencen 2021

Hold øje med info om forhåndstilmelding til konferencen i 2021.

Program

Programmet fra dette års konference Viden & Værktøjer findes i PDF-fil her.

Billede 1

Kasper Koch, strategi og udviklingschef i Røde Kors Asylafdeling og Mads Bentzen, indehaver af Center for Integration, byder velkommen til konferencen Viden & Værktøjer 2020.

Billede 2

En bydelsmor fortæller hvorfor det er så essentielt at medtænke hele familien.

Billede 3

Jesper Birck, aut. cand. psych som bl.a. er certificeret i Bruce D. Perrys neurosekventielle model, startede dagen med at klæde os på til at arbejde med familier, der har oplevet svigt, tab og/eller traumer og som til tider kan udtrykke uforståelige eller intense frustrationer og følelser, du som fagperson skal håndtere i dit arbejde.

Billede 4

Første workshop, du kunne vælge ud ad syv, og som f.eks kunne have været om Red Barnets arbejde med børns resiliens eller om “At tale med det autonome nervesystem” af Traume- og familiebehandler Iben Iversen ved Center for Integration.

Billede 6

Efter dagens første workshops fik vi en forståelse for, hvordan børnefamilier, der er flygtet fra krig, oplever og håndterer at genskabe deres familieliv i Danmark via psykolog og forsker Ditte Shapiros oplæg.

Billede 7

Dagens anden workshop, hvor du igen kunne vælge ud af 7, som her FOKUS-forløb med Psykoterapeut Rikke Siggaard og Louise Crandahl, konsulent og underviser ved Center for Integration. På denne workshop blev der bl.a. givet værktøjer til hvordan et gruppeforløb kan opbygges og ideer til aktiviteter, der støtter børnenes personlige udvikling og evne til at skabe sunde relationer. 

Billede 8

Vi sluttede dagen af sammen med Mazen og hans humoristisk syn på familie, integration og mødet med det danske system.

Billede 9

Mazen og teamet i Center for Integration.